Medborgardialog i Nora kommun

By admin on 8 juni, 2015 in Okategoriserade
0

 

I området Dalsta/Stensnäs planeras det att byggas en ny lekplats under år 2016.
Den projektgrupp i Nora kommun som arbetar med att planera en ny lekplats tycker det är jätteviktigt att föra dialog med barn, vårdnadshavare och andra intresserade om var de vill att en ny lekplats byggs och hur den ska se ut. Därför kontaktade kommunen Art Kod för att genomföra en serie workshops för att främst få reda på var barnen vill vara och vad barnen vill ha på sin lekplats.
Den första workshopen hölls den 23 maj och då var det 35 stycken barn och vuxna som deltog, de flesta boende i området. Vi gick en rundtur i området, pratade kring ett antal frågor och var kreativa med playdoh-lera, stenar, pinnar, kottar och annat som vi hittade i naturen.
Den 12 juni kör vi en workshop med barn och pedagoger från Järntorgsskolan och Myrstackens förskola. Viktigt att få höra på fler barns tankar, idéer och åsikter samt vara kreativa kring vad en lekplats kan innehålla.
Lördagen den 13 juni genomförs sedan den sista workshopen för denna omgång. Då är barn, vårdnadshavare och intresserade inbjudna att ytterligare komma med förslag och kommentarer om vad de tycker om lekplatsbygget. Var ska den byggas, vad ska den ha för olika lekredskap och ytterligare andra funktioner såsom sittplatser, bord eller annat?
Varmt välkomna till Järntorgsskolans matsal den 13 juni kl. 10.00 – 12.00 om du vill vara med och bidra.Möjlighet att följa projektet finns också på Nora kommuns hemsida samt i kommunens bibliotek.

IMG7 IMG6 IMG5